Delicious Melanzane recipe

maanantai 30. tammikuuta 2017

Oon nyt viimeaikoina intoutunu kokeilemaan uusia juttuja ruuanlaitossa ja perehtynyt vähän enemmän kasviruokien maailmaan. Täytyy sanoa, että oon yllättynyt positiivisesti miten monipuolisesti erilaisia kasvisruokareseptejä löytyy ja miten hyviltä ne maistuukaan. Vähän aikaa sitten tehtiin härkisburgereita ja härkispastakastiketta. Jos en ois tiennyt, että lihan korvikkeena oli härkistä, en olis varmaan maun perusteella ees huomannut eroa. Justiinsa esimerkiks pastakastikkeessa härkis on oikein hyvä vaihtoehto! 

Tänään kuitenkin kokeiltiin jotain ihan uutta nimittäin munakoisovuokaa eli Melanzanea. Yksinkertaisuudessaan siihen tulee munakoisoa, basilikaa, juustoa ja tomaattikastiketta. Suosittelen kokeilemaan! Vaikka ruoka on melko monivaiheinen, on se kaiken vaivan arvoista <3


Munakoisoa (3-4 kpl)
1/2 tl suolaa
4 rkl öljyä
4 ps (125 g) mozzarellaa
1 dl parmesaaniraastetta
1/2 ruukkua basilikaa

TOMAATTIKASTIKE

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 tlk kuorittuja tomaatteja
2 rkl tomaattisosetta
2 tl sokeria
1 tl balsamiviinietikkaa
1 tl basilikaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 dl basilikanlehtiä

1. Viipaloi munakoisot pitkittäin n. 0,5 cm viipaleiksi. Levitä viipaleet leikkuulaudalle ja ripottele päälle suolaa. Itketä munakoisoja n. 30 minuuttia.

2. Valmista sillä aikaa tomaattikastike. Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit rasvassa pannulla jonka jälkeen lisää pannulle säilyketomaatit ja riko niitä pienemmiksi lastalla. Lisää tomaattisose, sokeri, etikka ja mausteet. Revi basilikanlehdet käsin pienemmiksi ja lisää kastikkeen joukkoon. Keitä tomaattikastiketta 30 min.


3. Kuivaa munakoisoviipaleet talouspaperilla. Paista munakoisoviipaleet pannulla rasvassa, kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä. Viipaloi mozzarella ohuiksi viipaleiksi.

4. Laita munakoisoviipaleita uunivuoan pohjalle (24cmx24cm) Levitä päälle tomaattikastiketta. Asettele tomaattikastikkeen päälle basilikanlehtiä, mozzarellaviipaleita ja parmesaaniraastetta. Tee yhteensä kolme kerrosta siten, että päällimmäiseen kerrokseen tulee mozzarellaviipaleita ja loput parmesaaniraasteesta. 

5. Paista vuokaa 200- asteisessa uunissa 45 min. Ripottele päälle basilikaa ja nauti! Kuva ei ehkä imartele, mutta maku on se tärkein..


(Resepti K-ruoka lehdestä)

2 kommenttia :

by mlekoshi